Meddelandet skickat, tack så mycket

Et fel uppstod när meddelandet skulle skickas

Google och jag har haft en strid, Google vann

“Bröllopsfotograf Stockholm”

Dom orden gäller det tydligen att klämma in på sin websida så mycket som möjligt för att få någon uppmärksamhet över huvud taget  av dom som söker en bröllopsfotograf på nätet. Sökmotorerna har sin egen logik där frasen “Bröllopsfotograf i Stockholm” inte är vatten värd jämfört med samma men utan det lilla i:et i mitten. Jag har ofta “googlat” på frasen med det lilla i:et och varit rätt nöjd med att hamna högt upp bland sökresultaten. Det jag inte fattade var att jag varit ganska ensam om det och att nästan alla andra skippar del lilla i:et och nöjer sig med “Bröllopsfotograf Stockholm” som sökkriterier. Då hamnar jag nere i källaren, på sidan 1000 eller något för att jag haft det lilla i:et med i beskrivningen på vad jag är. Googlar ni så ser ni att det det finns massor med “sökmotoroptimerade” websajter för fotografer och att språket blir ganska knasigt och mer avsett att läsas av sökmotorerna än målgruppen. Det gäller att upprepa frasen lagom många gånger och på rätt ställen, som metataggar till bilder och i rubrikrader och helst i själva webadressen, det kallas SEO (Search Engine Optimization) och det finns folk som lever på det. Tänk att jag kämpat emot så länge och försökt skriva för mina befintliga och presumtiva kunder i stället för att skriva för sökmotorerna, okunnigt av mig. Nu har jag dock delvis anpassat förstasidan för att tillfredsställa dom allsmäktiga sökmotorerna för vad hjälper det om jag skriver korrekt Svenska om ingen hittar dit. Det är inlägget borde väl “ranka högt” i alla fall men det är inte därför det är skrivet utan mer som en ursäkt för ändringarna på förstasidan. Klicka nu på “Hem” så får ni se hur man flirtar med robotarna och kolla sedan in resten av min websajt som jag låtit vara i fred Ler

 

Nedan en bild taggad med den alternativa texten bröllopsfotograf Stockholm för att se om det här inlägget  kan bli #1 hos dom allsmäktiga…

bröllopsfotograf stockholm

Din mailadress blir inte synlig eller spridd. Obligatoriska fält markerade *

*

*