Meddelandet skickat, tack så mycket

Et fel uppstod när meddelandet skulle skickas

Genomförande

Hur hela processen går till från att ni hör av er första gången och till ni fått er slutleverans.

Bokning
Det hela börjar med att ni bokar mig för er bröllopsdag, ni hör av er per telefon eller per mail och jag svarar om jag är tillgänglig eller uppbokad den aktuella dagen. Vill ni så träffas vi och tittar på lite bilder och pratar om ert bröllop. När ni bestämt er bekräftar ni detta per mail och får en bokningsbekräftelse tillbaka. När ni bekräftat bokningen träder min prisgaranti in, den består i att ni inte berörs av eventuella prishöjningar innan bröllopet. Många bokar långt i förväg och slipper sedan oroa sig för att priserna ska höjas.
Vi skriver ett kontrakt antingen nu eller vid förträffen (se nedan) och ni betalar en handpenning om 1000 kronor.

Förträff
Nästa steg är att vi träffas för att planera er fotografering mer noggrant och öva lite. Nu bestämmer vi fotoplatser och en reservplan i händelse av dåligt väder om huvudplanen är att fota ute.
Vi övar lite med kameran, tar bilder och tittar på dom och pratar om dom. Ni får lite tips och lite vana att stå framför min kamera samt några bilder. Jag får lite bilder på er för att kunna se vad som funkar eller inte med er i form av poser och uttryck.
Om er tänkta fotoplats inte ligger för långt bort så träffas vi där, tidpunkten för träffen brukar vara från ett par månader till ett par veckor före vigseln.

Bröllopsdagen
På dagen D träffas vi som vi kommit överens om på förträffen. Jag har ringt er i förväg för att dubbelkolla tid och plats och jag kommer alltid i tid med marginal. Min klädsel vid tillfället är kostym och slips om jag ska närvara vid ceremonin eller bröllopsfesten.
Ni märker mest av mig under porträttsessionen och när arrangerade gruppbilder mm ska tas, vid dom tillfällena tar jag kommandot lite grann för att arrangera bilder. Under vigsel och fest finns jag i periferin för att dokumentera det som händer med min kamera. Vi har tidigare också pratat om hur mycket plats jag får ta och var jag ska vara eller inte vara.

Efterarbete
Nu följer en period under vilken jag jobbar med era bilder. Efter bröllopet kommer jag hem med väldigt många bilder och under en heldag kan det handla om ett par tusen. Dessa ska gås igenom och jag gör ett urval av bilder som ska retuscheras och presenteras för er som ett urvalsgalleri. Bildredigeringen och retuscheringen görs och när det är klart lägger jag upp ett webbgalleri som ni sedan väljer era utskrifter från. Detta galleri är inte länkat till min officiella hemsida utan det är bara ni som vet var det finns. Denna process kan ta upp till sex veckor men oftast går det på halva tiden.

Urval
Nu är bollen hos er att välja dom bilder ni vill ha på papper, i ert paket ingår ju ett antal utskrifer. I ert urvalsgalleri finns det betydligt fler bilder än så och alla är numrerade. Ni kan också välja mellan blankt eller matt papper, säger ni inget om det så blir det blankt papper.
När ni gjort ert val skickar ni bildnumren och vilken storlek ni vill ha till mig så beställer jag från labbet.

Slutleverans
Senast en vecka efter att jag fått er beställning har jag er leverans klar, då vill jag helst träffa er igen och lämna över bilderna personligen.
Det ni får nu är era pappersbilder samt ett USB minne för datorn. På det finns alla bilder från ert urvalsgalleri, dels i högupplöst version och dels i en version med lägre upplösning som lämpar sig att skicka med mail eller så.
På minnet finns också en hel massa bilder ni inte sett tidigare. Det är dom bilder som inte gick till final när jag gallrade men som ändå är OK. Dom enda bilder ni inte får är dom helt misslyckade, dom som blivit helt svarta för att blixten inte hunnit ladda eller om ni är mitt i en blinkning. Ni får dessa bilder i en upplösning hög nog att ge snygga utskrifter i A4 format och i en enklare redigering, det jag kallar justering.

Slutbetalning
Det belopp som överstiger handpenningen betalar ni i samband med slutleveransen. Ni betalar antingen innan till mitt PG eller kontant vid avhämtningen mot kontantfaktura. Det går också att betala med Visa, Mastercard och Diners Club vid avhämtning.
Ett undantag är om ni behöver mer än tre veckor för att välja era bilder, då betalar ni och får USB minnet. Sedan kan ni välja era pappersbilder i lugn och ro och beställa när ni är redo.
På detta sätt har ni alltid sett resultatet innan ni erlägger full betalning och behöver inte tänka på betalning under själva bröllopsdagen.